my invincible summer

/C.

baka baka liten kaka

Publicerad 2012-09-30 10:04:29 i Allmänt

 
Hemma hos mor och far för en paus från stan. Vi åker och kollar på ett hus, bakar kladdkaka, gör kantarellsoppa, västerbottenpaj och -bäst- bakar en dubbel sats med jordens godaste bullar som jag proppar fulla med choklad- och madelmassefyllning. MMH!

när världen har fått nog börjar den gråta. därför regnar det.

Publicerad 2012-09-27 20:52:21 i Allmänt

Se en viktig film om skolbarn som systematiskt usätts för kränkningar och trakasserier från andra skolbarn framför en vuxenvärld som idiotiskt väljer att se bort. USA eller Sverige spelar ingen roll. Rysligt aktuell när likabehandlingsplanerna ska in i skolorna nu under hösten. 
 
http://www.svtplay.se/video/316409/bully
 
Fint är:
tjejer är som godis. ibland vill du ha en chokladkaka och ibland en snickers.
ibland vet man inte vad man vill ha. ibland vill man ha en isglass.
det är en komplicerad känsla.

femtoncentimeterspenisen, hundra kondomer och ett feministhjärta

Publicerad 2012-09-26 17:50:00 i Allmänt

 
Unga möter unga. Så heter en av mina favoritgrejer nu. Det handlar om att ifrågasätta könsroller och diskutera sex och samlevnad med ungdomar i gymnasieåldern. I mitt vardagsrum står nu en tjusig plastbag innehållande ett hundratal kondomer av olika sorter. Och så det snyggaste förstås. Den genomsnittliga femtoncentimeterspenisen. Jag älskar att få gå ut och prata om könsroller och relationer, att få slå hål på myten om mödomshinnan, att visa en steg- för- steg- guide i kondomanvändning och att höra deltagarna bli engagerande i diskussioner om graviditet/abort, otrohet och hbtq- frågor. Sexualitet och identitet går hand i hand och speglar hur samhället ser ut= oerhört viktigt att prata om. Awesome!
 

bland tjocka fåglar, hajar och dinosaurier

Publicerad 2012-09-23 20:12:07 i Allmänt

 
Bonusfredag var bland det bästa! Praktikdagen flöt förbi och jag fick vara delaktig i två elevsamtal och kom överens om att i fortsättningen vara fredagsfin tillsammans med min handledare. Oerhört viktig plan. Sen fick jag träffa en ung man på sunkhaket vid andra lång. Stans i särklass trevligaste klientel hängde där. Och så vi förstås. Vi var också trevliga. Sen lördag och stan, tillverka minneströja till kompis på väg till australien, hejdå- fest och tidig hemgång. Sen -bäst- söndag och att möta upp syrran och ungarna och spendera hela dagen på Universeum bland tjockisfåglar, hamburgare, hajar, ormar, kriminalfrågor och -bäst- d.i.n.o.s.a.u.r.i.e.r.n.a... som var en besvikelse. Men. Bäst ändå!    

bonusfredag

Publicerad 2012-09-20 22:14:14 i Allmänt


Denna vecka. Jag bestämde mig under eftermiddagen för att ha fredagsmys redan nu under kvällen. Med hyrd film och jordnötskrokar. Jordnötskrokarna tog slut nästan under surfstunden innan filmen och filmen gick i bakgrunden under ett långt långt telefonsamtal. De här dagarna har det varit emotionella bergochdalvanor som lika gärna hade kunnat spridas ut över flera veckor. Räknar man ihop senaste månadens händelser skulle det räcka med dramatik för ett halvår. Alltså minst ett halvår. Det får mig att längta oerhört efter gården, lugn, stilla och frisk luft. Så imorgon blir en egen dag. Bonusfredagen.

vilaines filles mauvais garcons

Publicerad 2012-09-17 22:00:42 i Allmänt

 
Jag har varit så otroligt kass på att använda kamera under den sista tiden. Bildern är inte min, utan Ikas. Men Ika är min vän. Allt som är hennes är också mitt. Typ. Hade kameran varit med under helgen som gått hade det varit bilder från ett hus vid en liten dal, skog, hästar, vänner, kräftor, räkor, kladdkaka och öl. Det låter ju jättefint. Det hade också kunnat vara bilder på vännernas (och mina) roliga och oroliga idéer, men när det gäller dem var det lika bra att kamera fick stanna hemma. En mycket vild och fin helg, som slutade med att jag blev medbjuden på en sömnig och fin konsert med Joshua Radin av festvärden. Fem C av fem möjliga.
 

det regnar ner i min väska och mobilen tar stryk

Publicerad 2012-09-12 17:33:07 i Allmänt

 
Går upp klockan sex och åker vagn och buss en timme ut till Partille. Träffar handledaren, som skickar mig tillbaka till stan igen. Spenderar alldeles för lång tid på vårdcentralen. Letar efter en bok jag inte hittar på KTB. Det regnar ner i min väska och mobilen tar stryk. Jaha. Äntligen! Ser drömmen om en ny telefon med surf bli lite mer sann. Vilken lycka. Den enda jag känner till som inte har en smartphoe i sin ägo är min mor. Och så jag. Men nu! Sen fungerar telefonen som vanligt igen. Besviken. Det är värdelöst att vara principfast.

herr kantarell

Publicerad 2012-09-08 15:46:42 i Allmänt

 
Ikväll blir det middag! Och bäst av allt- den kommer innehålla lite av den svamp vi plockade i skogen hemma. De bästa måltiderna är de med grejer man fixat själv och med folk man gillar. J'adore.

decennium

Publicerad 2012-09-05 20:59:44 i Allmänt



Skolkurator på två grundskolor i Partille. Nu är jag klar med halva första praktikveckan. Idag var bästa peppdagen med bra diskussioner med ena handledaren, spontankontakt hos eleverna, lovat besök på ungdomsmottagningen och bäst av allt- att se hur viktigt kuratorsarbetet är och att det innebär så väldigt mycket mer än samtal med barn. Det är så mycket som händer under grundskoleåren och det är så otroligt skönt att ha dem bakom sig. Till min långa praktiktermin införskaffade jag bästa skrivboken med blanka blad.
 
Är mycket nöjd.
 
 
 

höst på min planet

Publicerad 2012-09-02 21:29:10 i Allmänt

 
 
 
Nu har hösten kommit till slätten. Nya tider väntar. Ack och ve. Och lite spännande förstås.
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela