my invincible summer

/C.

födelsedagskvällen

Publicerad 2013-01-30 16:21:30 i Allmänt

 
I fredags hade jag min hett efterlängtade födelsedagskväll! Jag fick en hel drös på nästan 20 fina personer hos mig under kvällen. 
 
 
Jag hade bakat en superfin kladdkaka proppad med mjökchoklad och dajm. Den var så jääädra god. Önskar ingen annan gillade den så jag hade fått äta hela själv. MUMS!
 
 
Dagen innan (alltså på självaste min födelsedag) hade jag en massa tid till att lägga på att dekorera plastglas. Tänkte ursmart: så onödigt att folk tar flera flera glas. Bäst att rita på dem så alla får sitt personliga glas. SUCCÉ! Folk drack bland annat ur robotglas, kattglas, bergochdalvaneglas, fågelglas, Tim Burton- glas och enhörningsglas. Så har du för mycket tid över är det ett hett tips för att förgylla kvällen.
 
 
Kvällen var så himla fin! Folk så glada och snälla och roliga och fina. Jag vill ha fest varje fredag.
 
 
Ibland gick det hett till! Vardagsrummet blev dansgolv och bordet förvandlades till spelhörna. Bara discokulan saknades. Typ.
 
 
Fina gäster hade med sig sånt som fick stanna kvar hos mig. P.r.e.s.e.n.t.e.r.. Blir så himla glad över att folk lägger tid och tanke på en. Jag fick en urfin bricka av mina tre middagsvänner. Den är dööööfin och ser ut som godis!
 
 
Jag fick en fin påminnelse om räder i rabatterna <3
 
 
Av mitt manliga kompisgäng fick jag..... BAJSSPELET! Med motiveringen: någonting personligt och stört/knäppt. Bästa! Plus zombie- bok och Tim Burton- bok. J'adore.
 
 
Emma var helt fantastisk! Hon berättade att hon drömt att hon gett mig ett stickat knogjärn, men tänkt att det finns väl knappast i verkligheten. MEN DET GJORDE DET JU! Därför stickade hon ett och gav mig det i verkligeten också. Jag fick själv och omedvetet om vad som var på gång säga vilken färg jag gillar. Så därför blev det ett rosa knogjärn. Jag gillar när drömmen leder vägen <3
 
Kvällen var så himla himla fin och försvann så snabbt och jag hade så väldigt roligt! Vid halv fyra på morgonen trillade mina sista kompisgäster iväg hemåt och Ika och jag fick sova gott. Fem hundra C av tio möjliga!

sep- dec

Publicerad 2013-01-28 14:27:25 i Allmänt

September

 
Under första veckan i september fick jag prata sexualitet, relationer, kön och genus i flera dagar och sen åkte jag hem till slätten för att fira far som börjar fylla gammalt. Det blev en helg med svampplockning, finmiddag och flera stora besked från mina syskon. Sen drog allvaret med praktiken igång. Under första tiden fattade jag ingenting och var bara trött. Terminen kändes hundraårig när det drog igång med vardagar med tidig uppgång, lång resväg och timmar av möten, möten, planering och samtal med elever i svåra situationer. Men jag fick också gå på vinkväll och träffa middagsgänget. Hans bjöd på 25- årsfest över en helg vid en stuga i skogen och vi åt så himla gott, hade väldigt roligt och jag klippte ett kärleksbudskap i gräsmattan. Jag träffade en ung man med långt hår och sen en ung man med väldigt kort hår. Gick på hejdå- fest och till Universeum med syster och systerdöttrar. Drog igång med sex- och samlevnadssamtal med ungdomar i gymnasie- och särskolan.
 
Oktober:
 
I oktober märktes hösten mer. Jag hade elevsamtal på franska med elever från Kongo och införde finfredagar med en av mina handledare på praktiken. Första helgen gick stort i kärlekens tecken när en vän gick och gifte sig och jag hade min Skövdevänner boende hos mig. Vi var så himla fina och hade snygga naglar. På söndagen träffade jag den unge mannen med kort hår och spelade bort pengar i en spelhall och det tycker jag är så väldigt roligt! Helgen efter ägnades åt höstens bästa tradition med maskeradfesten hos Emma och Marie. Det var hjältetema och två fina och jag gick som Pussy Riot. Kristoffer var stilig som Danger Mouse och jag fick höra historier av en gammal klasskamrat som fick honom att växa i mitt hjärta. De många långa vardagarna varvades med fika, inflyttningsfest, bio, pysselkvällar, karaeokekväll och alldeles i slutet började mina måndagkvällar ägnas åt diskussioner kring hiv, transpersoner och normer.
 
November:
 
I november fick kompaktkamerorna vila. Jag åkte hem till mor och far för släktkalas och hittade hem till Ika, vilket resulterade i en lång förfest bara hon och jag innan korta intensiva timmar på ett dansgolv. Höjdpunkten under månaden var konserten med Krunegård och han satte soundtracket till hela andra halvan av 2012. Träffade middagsgänget igen och vi åt en så väldigt god gryta och pratade om så fina, spännande och roliga grejer. Vardagarna flög bort med hundra saker att göra på praktiken, samtidigt som en lätt vilsenhet började infinna sig. Vart var jag egentligen på väg med min utbildning? November blev tung. Jättetung. Jag grät och orkade inte. Tiden stod still. Trots att månaden också innehöll fest, bio och filmkvällar, ugång och myskvällar med Erica kändes det som att tiden inte gick framåt alls och jag började bli rädd för att jag inte skulle orka alls. Jag fick biljetter till til spelning med spännande band och det lös upp. Och så. Efter samtal med handledare som lättade mina axlar blev det också december och då är ju året nästan slut och plötsligt drog tiden igång igen.
 
December
 
December innleddes med att mor och far lämnade mina nystoppade köksmöbler i Göteborg och jag åkte med dem hem till gården. Ika hälsade på och vi promenerade med hundarna. Jag förnyade mitt skoterkort, vars bild är finare än det på nya id- kortet, hade pyssekväll hemma och gick på ännu en konferens och AW med praktiken. Jag hängde med Kristoffer på spelning och föreläsning. Vi pratade om jämställdhet och viktiga händelser. Jag träffade middagsgänget för decemberfika  och vi var pyssliga och bakade pepparkakscupcakes. Det blev lucia, jag fick massage och åkte sen till Stockholm över en helg. Jag gick på julmarknaden på Liseberg alldeles själv och mötte sen upp vänner på en bar och så plötsligt var det fredag igen och praktiken var nästan alldeles slut. Det var klart. Jag hade gjort ett så väldigt bra jobb under terminen och var himla stolt över mig själv. Åkte hem över jul och började med att må urdåligt pga magkramper orsakade av stress. Ja, stress. Men det gick över. Det mesta som gör ont går ju faktiskt över. Och det mesta som är så dramatiskt i stunden spelar ingen som helst roll efter lite tid. Min bästa 2012- tanke som följer med framåt illustreras bäst genom Karins Konstgrepp:
 

så det nästan värmer

Publicerad 2013-01-23 17:43:17 i Allmänt

 
 
Jag vill svära fula ramsor över dunderkylan som dragit fram alldeles nu. Jag har krokusar som blommar i köksfönstret och vill att de ska blomma utomhus också. Helst nu. För övrigt nr1 har jag gjort mig av med hiskeligt mycket pengar på rysligt kort tid. Jag gör en mental lyxfällan och lovar mig själv att dra ner på allt jag gör eftersom allt jag gör verkar kosta pengar. Äckelpengar. För övrigt nr2 kan man ta vara på solen och gå på promenader med fina kompisar. Så det nästan värmer.

mitt sämsta nyårslöfte

Publicerad 2013-01-22 13:32:04 i Allmänt

Idag tänker jag på följande:
 
 
G.O.D.I.S!!! Smågodis! Åååå vad gott! Allra helst lakrits och choklad. Och så sodapops förstås. Mitt godisförbud, som började vid nyårsafton (trots en svacka redan nyårafton klockan 00.20 då jag kom över en godisskål, glömde bort mitt nya förbud och åt en lakrits- världens godaste lakrits) har hållit på i 22 dagar nu. Det känns som 22 månader. Kanske år. Det enda hoppet i mitt icke- existerande godisliv är en utlovad Lego- borg vid nästa årsskifte. Plus en mer hälsosam kropp och gladare tänder också, men inte sjutton bryr jag mig särskilt om det?!

en massa massa hundar

Publicerad 2013-01-19 16:34:01 i Allmänt

Jag har hamnat i dvala under eftermiddagen och orkar ingenting. Men ändå så fina dagar! Söndagsfesten var knäpp och kul och full av allsång och slutade halv fem på morgonen med största sovaprovet i en soffa med fya andra. Jag tycker det är superjobbigt att inte sova själv och kompletterade den lilla sömnen då med att sova tolv timmar natten efter. Sen hem till mor och far för att ge bort presenter och fira födelsedag, kolla hemmafruar, ta promenad och brodera. Nu är jag tillbaka i stan igen. Sista helgen innan näst sista (!) socionomterminen och jag har syrran boendes här ett par dagar. Idag har jag träffat en ung man med en hund och fått klappa en massa massa jätteglada hundar och så har jag fått hälsa på en ekorre också. I strålande solsken. Fem c av fem möjliga.

söndagsfest

Publicerad 2013-01-13 19:01:43 i Allmänt

 
Alltså. Det här helgen <3  En massa tid för promenader med Erica. Jag har somnat i soffan pga för många sena kvällar (för många filmer för mycket födelsedagsfirande) och försöker nu vakna inför kvällen. För ikväll blir det fest. Söndagsfest. Kan eventuellt bli mitt nya bästa ord. Det kan väl bara bli bra?

maj- augusti

Publicerad 2013-01-11 18:49:14 i Allmänt

Maj:
 
Plötsligt var det nästan sommar. Det blev i alla fall Valborg och första maj först och det firades in med bubbel i både glas och huvud. Jag mådde mycket bättre. En helg träffade vänner från tiden i Skövde och fick ett nytt gäng vänner nästan samtidigt. Mitt sommarjobb inom psykiatrin drog igång. På intervjun spelade jag en roll och den tog jag med mig också till själva jobbet. En kompis hade 30- årsfest på Vansinnet och plötsligt på kvällen låg jag platt på gatan vid Stigbergsliden och skrattade mig halvt fördärvad tillsammans med en ung man. Syrran sprang Göteborgsvarvet, Ika hälsade på, vi såg Mustasch och jag gick på megaloppis i Majorna.
 
Juni:
 
Det blev tentainlämning, sommarlov, hbtq- festival och konstutställning med Emmy och Mikaela nästan på en gång. Jag blev kompis med hunden Gucci och gick på bästa Bob Hund- spelningen. Josse hälsade på och vi gick på fest hemma hos Rickard, pratade franska och Josse visade prov på sina supermuskler. Jag åkte hem till mor och far och hemma var det jättesommar. Snobben åt upp en massa choklad och jag blev ledsen och trodde han skulle må jättedåligt. Han mådde asbra. Brorsan tog jägarexamen och jag hjälpte mor och far på gården. Diva fyllde 10 år och det blev midsommar. JJ hälsade på och vi var syndiga på kvällarna, men tvättade bort det i kyrkan dagen efter. Sen åkte jag med till Öland och fick klappa kompis och grisar, klippa håret och kolla sämsta filmen till bästa låten Full av liv med Thomas Stenström.
 
Juli:
 
I juli började jag lyssna på Sommarpratarna, jobbade kort och åkte hem till slätten igen. Fick paddla med Issa och V, måla och lägga i båten i Vättern. Hälsade på Ika och vi gick på quizz- kväll och hade middag. Jag åkte tillbaka till Göteborg igen, gick på barnteater, bio och ett konstigt dansställe. Fick paddla igen. Havet var blött och ilsket, men fint och fin var han i kajaken bredvid. Jag lyssnade ännu mer på p1, fick besök av Ika och vi gick på fest, såg Thåström och det var guld. En natt såg vi en älg och en dag åt vi en massa glass. Min bror hälsade på och vi gjorde Slotsskogen, Liseberg, Smithska udden och fick höra Turboegro.
 
Augusti:
 
I augusti dansade jag på bästa Jazzhuset, åt bästa sushin med utsikt över avenyn, gick på bio och så gick jag själv för att se Alice Cooper uppträda och det var en av de bästa egentidskvällarna. En dag åkte Becka och jag till Saltholmen för att sola och sen åkte jag hem till slätten igen. Vi tog en tur med båten och vi åkte cab och det bästa med det är alla sommardofterna som känna alldeles tydligt. Hemma i Göteborg igen var det Kulturkalas med en massa musik. Jag struntade i en del av spelningarna och åkte till Stockholm istället. Fikade, pratade och flyttade bort tiden. Jag upptäckte Magasinsgatan lite till, hade filmdag med Erica och diskuterade normer, sex och samlevnad i flera dagar på ungdomsmottagningen. Plötsligt var sommarlovet slut och praktikterminen började.

januari- april

Publicerad 2013-01-07 23:13:00 i Allmänt

 
Det var januari. Någonstans här drog jag igång den här bloggen för att samla på sånt som är fint i vardagen. Jag var nog allmänt opepp på grund av disktrasevädret. Men jag gick på middag med en vän och träffade en spännande person som sen försvann. Jag åkte hem till mor och far för att fira födelsedagar, gå ut med hundarna och promenera på berget. Det var en månad med flera födelsedagsfester och flera samtal och promenader med Erica som är så smart och rolig. Jag gick på filmfestival i ett gammalt regemente tillsammans med Angelica och han var där och hade en fin skjorta på sig men jag var inte kär i honom längre trodde jag. Jag köpte på mig tulpaner flera gånger om för att ge mig själv hopp om att det skulle bli vår.
 
Februari:
 
I februari var jag så seriös och funderade över utomlandspraktik och sommarjobb redan och såg fina flygplanssstreck på himlen. Jag åkte hem och firade födelsedag en gång till, hade världens roligaste spelkväll med Ika och kompisar. Hemma var det nästan vår. Sen åkte jag över till Berlin över en helg tillsammans med Ika och vi träffade David. Berlin var så himla stört och roligt! Vi gick på graffitiguidning, åt vegobrunch för nästan inga pengar alls, var duktigt historieintresserade och bäst filmintresserade, åt finmiddag  i en enorm sal med kandelabrar, enorma speglar och söndervittrade väggar. Vi hittade kommunist kitsch- baren, enorma second hand- affärer, gick på kabaré och tog kort i en fotoautomat. Jag köpte en brosch men en minibil, men den har jag tappat bort. Kanske tillsammans med bilderna från fotoautomaten. Jag skrev ner tiderna för tv- serien Äkta Människor i kalendern för att inte missa ett enda avsnitt och jag sörjde att jag inte hade någon att prata om seriens förträfflighet med.
 
Mars:
 
Under mars månad fick jag ett extra nummer i min telefonlista, läste Hungerspelen flera dagar i rad och mest med avbrott för sömn. Jag var växtvakt och missade en kompis spelning för hundrade gången. Det kom dagar med sol lämpade för promenad och det kom kvällar lämpade för fest. Josefin kom på besök och vi såg en dinosaurie på promenad. Mamma hade tagit in ris som såg ut som vår hemma och jag åkte till Stockholm över en helg. Vi åt middag och mat i hundra år och solade oss i solen, fikade, drack öl och dansade. Jag lunchade första lunchen utomhus tillsammans med en hund och firade mitt sommarjobb inom psykiatrin med en terobot. Till sist fick jag se Hungerspelen som film tillsammans med Kristoffer och som vanligt var det bättre som bok och han är bäst i verkligheten.
 
April:
 
Under april månad tog jag bilder ofta ofta och mådde sämre och sämre. Jag dippar efter säsong och 2012 kom det mest i april och maj. Jag tackade ja till allt som kom över för att inte fastna med blicken in i väggen hemma. Jag gick på teater, konserter, quizz, bios, vinylloppis, ölkvällar, gick på promenad genom Botaniska med Erica och vek fåglar att ha i fönstret. Nån tillsammans med Sandra och nån själv. Jag fick se Danny uppträda tillsammans med mina systerdöttrar och en av dem spådde att Danny och jag kommer att bli ett par. Påskhelgen var jag hemma hos mor och far och hade paus. Mamma började så och hundarna hade vårfnatt. Pappa och jag var på berget och såg en fin röd räv på vägen dit.

dinosaurierna

Publicerad 2013-01-04 15:58:00 i Allmänt


De här tre fina kompisarna fick jag av Ika i julklapp. Jag anar ett tema:
 
 
Dinosauriehalsbandet var en julklapp till mig själv. Det kunde förstås hänga lite finare, men jag gillart hur som.
 
 

De här två teckningarna gjordes en kväll i höstas. De är inte särskilt bra egentligen. Det är mycket på dem som är slarvigt. Men de lyckas ändå med att skapa en massa oooo- anden när jag har kompisar hemma. Man får, som med all konst, titta på avstånd. Då är de fina. Lägg märke till att de två dinosaurierpepparkaksformarna jag fick är samma dinosaurier som på teckningarna. Och halsbandet! Det måste vara ett tecken. Alltså. Jag gillar dinosaurier.
 
 
 
 
 

nystart

Publicerad 2013-01-02 11:16:00 i Allmänt

 
 
Jag känner att jag måste göra en 2012- redovisning. Inte mer än rätt när alla andra verkar göra det. Bäst att hänga på osv osv. För övrigt har mitt nyår gått lite obemärkt förbi. Inte det att det inte firades. Det gjorde det. Verkligen. Men jag ska jobba lite på att få fram den där känslan för nystart. Det är ju ändå ganska fint.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela