my invincible summer

/C.

båtar båtar båtar

Publicerad 2013-02-27 21:05:00 i Allmänt

 
I söndags tog jag mig iväg till Sjöfartsmuséet. Det var dötråkigt. Bara båtar båtar båtar. Men. Sen visade de en film också. Den visade bilder på folk som guppade runt på spa på en båt under 20- talet och fick en faktiskt att skratta högt. Sen hade muséet lyckats värva Hellström- prylar i varje hörn och det var ju rätt fint. Ändå. Botten i toppen- listan.

bra karl reder inte sig själv

Publicerad 2013-02-24 13:57:00 i Allmänt

 
Igår vad jag iväg och lyssnade på  DEN HÄR kören som sjöng i Annedalskyrkan. Det var bland det finaste. En hel kör av män som sjunger om kärlek och så mitt i allt så friar en av deltagarna till sin flickvän och det gick ett sus genom publiken och hon sa ja och man fick applådera och vissla och ropa och fälla en fånig men fin tår på ena kinden om man ville. För det var så väldigt fint allt.
 
 
Efter kören fortsatte gänget jag hängde med Andra lång för mat och sen vidare för öl och så vidare igen och kvällen slutade på Pustervik där vi fick dansa till gammal soul. Nu ska jag strax till Sjöfartsmuséet med Kris. Och iväll blir det mer Disney med Hans. Det gäller att hålla sig upptagen.

om en brosch och ord som värmer

Publicerad 2013-02-22 20:11:00 i Allmänt

 
Jägarns vad fint det är när man plötsligt får en bortglömt födelsedagspresent och det är en så här fin brosch! Mikaela är det som hittat den på en second hand och jag tycker det är så väldigt fint när folk berättar att de hittat något på det sättet och köper det för att det skulle passa en så bra.

Igår. När det var som värstans värst. Då fick jag ett meddelande från en person som var väldigt väldigt viktig ett tag och i meddelandet stod det hur den här personen tänkt på mig under dagen och sen skickade mig det där meddelandet. Vi har inte hörts av på så väldigt lång tid och orden kom så plötsligt och värmde fint.

om bröd, böcker och hemliga historier

Publicerad 2013-02-20 11:08:00 i Allmänt

 
Jag har bakat bröd! Och det blev fluffigt och fint och gott med avokado. Och jag vaknade upp till strålande solsken idag. Och lämnade in examinationsupppgiften och hängde med RFSU alldeles i måndags. Och hade bästa Disneykvällen med Hans i söndags. Och rensade igenom hela mitt hem igår. Och har börjat sommarjobbsansökningarna idag. Och i fredags efter Röhsska hände något filmiskt på Myrornas. Jag har under flera dagar funderat och försökt komma på vad ett par av de bra böckerna jag läste i Bryssel heter. Och jag googlade och funderade och kom inte på. Sen. På Myrornas. När jag ska gå därifrån och är på väg ned för trappen och kastar en sista blick mot bokavdelningen. Då står den där på ett ställ riktad alldeles rakt mot mig. Längst upp. Den är skriven av en brittisk författare och jag läste den på originalspråk i Bryssel och hittade den på originalspråk alldeles här och nu. Ungefär lika filmiskt som med tanten som skrev hemligt på stenografi och berättade spännande historier på vagnen.

februari är grå

Publicerad 2013-02-17 10:42:29 i Allmänt

 
Ibland får man se till att göra sin tillvaro mindre grå och dassig. I fredags ställdes föreläsningen in, jag fick andnöd av för många lediga dagar och ringde Kris, som följde med till Röhsska muséet. Muséer ska bli min nya grej. På Röhsska kunde man i alla fall kolla in trender genom årtionden, lyssna på Vi lever alla med hiv- berättelser och -bäst 1- kolla in utställningen Ond design, som tar upp viktiga aspekter av vår konsumtion idag. Inget för den som inte tål självkritik. Men kunde också -bäst 2- virka!
 
Februari/mars är mina absolut sämsta månader. Göteborg är så jädra dassigt just nu och jag längtar som tusan efter Bryssel eller Paris, men både Bryssel och Paris kommer att få vänta.

också bland grå trista moln

Publicerad 2013-02-14 19:57:17 i Allmänt

 
Jag måste bara hylla mig själv lite: idag sprang jag tre kilometer utan stopp! För dig är det kanske småpotatis, men för mig är det lika med en stor smocka bakpotatis. Speciellt när rundan innehåller flera rejäla backar. Jag är så himla b.r.a.! Plus: idag la Frida och jag fram vår uppsatsidé och nu vi är på gång och det vi ska göra är så jädra spännande och jag vill börja alldeles nu! Plus: jag är äntligen på gång med det mål jag har haft flera år på mig att genomföra, men som inte blivit av. Också bland grå trista moln finns det sol.

semlor och franska nya vågen

Publicerad 2013-02-13 15:50:00 i Allmänt

 
En del av mig har tusen tankar som maler i huvudet hela tiden och som stör min sömn natt efter natt. Hade jag inte haft godisförbud hade jag köpt hem choklad, choklad och saltlakrits. Men. Jag får göra andra bra saker. Som att gå på Cinemateket- bio och se fransk nya vågen- film, dricka öl och ha efterföljande semlefika tillsammans med Kris. Och ikväll får jag träffa mitt fina middagsgäng och äta gott. Fint fint fint och bra bra bra.

allt eller inget

Publicerad 2013-02-10 18:11:58 i Allmänt

 
Nu är jag hemma i Götet igen. Det blev en snabbtur hem bara, men smockat med grejer att göra. Det blir ofta så när jag åker hem. Allt eller inget (allt:städa, tvätta, laga mat, borsta hundar, baka. inget: real housewifes och broderi). Men nu gjorde jag alltså allt det där duktiga. Och fixade bland annat fina maränger. Bror tyckte de såg ut som hundlortar. Med strössel på. Mm gott. Hur som helst: Asbra födelsedagshelg.

nä nu

Publicerad 2013-02-08 19:29:42 i Allmänt

 
Näpp. Nu åkte jag hem till mor och far för att träffa hela min fina familj för födelsedagsfirande. Det har inte varit en ordentligt födelsedag innan den firats med min käre bror!
 
Här .

i en tom konsthall

Publicerad 2013-02-06 20:53:00 i Allmänt

 
Idag somnade jag i soffan under eftermiddagen, vaknade upp och ville inte att dagen skulle helt till ingenting, så jag åkte förbi katterna en sista gång och fortsatte bort till konstmuséet och en utställning jag ville se och egentligen skulle ha sett tillsammans med en annan, men vem kan egentligen sitta och vänta på att nåt ska hända? Kolla Taryn Simons utställning. Hon har tagit bilder från hemliga platser i USA dit allmänheten inte har tillgång och det är marijuanaplanteringar, flaskor med hiv- smitta, rymden, kärnvapen, dollarsedlar i mängder och sönderavlade vita tigrar.
 
 
Det var August Strindberg- utställning, men den gick jag inte på.
 
 
Jag älskar Cajsa von Zeipels skulpturer. Hon får mig att vilja ha ett enormt engagemang och en hel massa gips.
 
 
Hej hej.
 
 
Det var nästan tomt i alla salar.
 
 
Sen åkte jag hem och kollar nu på Uppdrag granskning. Tänker: FÖRIHELVETE!
 

kattvakt

Publicerad 2013-02-03 20:57:43 i Allmänt

 
Jag är kattvakt! Hans har åkt till Rom för en jobbgrej och jag har fått det fina ansvaret för att se till att Vladimir och Boris överlever dagarna då deras husse är borta. Jag minns ju såklart inte vilken av dem som är vilken, men goskatten (Boris?) fick en massa massa klappar och surkatten (amen Vladimir då?) ville som vanligt inte ha. Men. Jag passade på att fjäska för dem med en lyxmåltid. Vi ska bli bästa kompisar. Och när man ändå är inne på bästa kompisar- i helgen fick jag till ett så otroligt bra och fint möte över en brunch på Fröken Olsson. Den här helgen alltså <3

istället för

Publicerad 2013-02-01 13:46:39 i Allmänt

 
Jan Stenmark fortsätter vara min favorit. Det är ju lite häftigt med folk som gör smartheter av sånt som är självklart. Jag önskar att det var precis så jag själv kunde jobba. Att skriva en asbra/smart text av ett fjuttämne. Nu blir det inte så. Nu blir det att jag istället drar fram dammsugaren för att städa bort chipssmulorna som fastnar på strumporna. Eller tänker på hur fantastiskt betydelsefull och symbolisk filmen Thelma och Louise är. Eller ringer mamma. Eller tänker på hångel. Det finns, som vanligt, så mycket annat viktigt att göra än att plugga.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela