my invincible summer

/C.

sex sex sex. och choklad.

Publicerad 2012-10-31 19:07:00 i Allmänt

 
Det är mycket snack om sex i mitt liv just nu. I måndags påbörjade jag min safe sex- utbildning, som anordnas av skolan. Jag ser fram mot att lära mig med om hiv och transpersoner och annat spännande. Idag spenderade jag en hel dag med föreläsningar om heteronormen, sex i gråzonen, hiv och om hur man svarar på frågor om sex. Det är så väldigt intressant och jag har så svårt att förstå när så många inte intresserar sig av frågorna när de är så viktiga. Sex i gråzonen var det mest spännande att lyssna till idag. Det där om negativa sexella erfarenheter som är svåra att prata om. Förutom att gå på föreläsningar har vi ätit idag. Fika, fika, lunch, choklad och fika igen. Jag vill gå på föreläsningar jämt. 
 

söstra mi och min rosa kanin

Publicerad 2012-10-28 21:34:00 i Allmänt

 
Idag promenerade jag in till stan för att möta upp min syster med dotter för en sväng på stan. Jag hade glömt bankkort hemma och fick låna guldkort istället. Lyx. csn har kommit, men jag känner mig redan fattig. Inte lika lyxigt. Lilla B var rosa som aldrig förr och fick dessutom en glittrig ansiktmålning. Som kanin. Igår hälsade jag på hemma hos Erica och vi gick på en ordentlig långpromenad genom Majorna och det var mörkt och kallt och väldigt fint. Och så lördagsmys på det. I morgon väntar mittutvärdering på praktiken.

öl och dans och sång

Publicerad 2012-10-27 12:48:33 i Allmänt

 
 
 
 
 
I torsdags var allt konstigt. Men allra mest var det ju vädret förstås som inte riktigt kunde bestämma sig. Men vem kan alltid göra det egentligen? Viktigare är dock min fredag för den var så himla bra! Jag hade ett elevsamtal på praktiken där jag fick riktigt bra betyg från min elev. Och så fick jag prata med min bror som är så bra på att peppa mig när jag behöver det som mest. Och så fick jag gå till Andra lång och träffa K och nya kompisar och vi gick på popklubb och fick dansa till Broder Daniel men det allra allra bästa var att min vän och jag avslutade kvällen med att sjunga karaeoke. Min dröm sen flera år har slagit in äntligen! Vi inledde starkt med Backstreet Boys the Call. Succé! Vi fick också äran att avsluta kvällen innan stängning med min önskelåt. Alice Cooper- Poison. Oslagbart.

te och muffins broderier och systerskap

Publicerad 2012-10-25 20:40:36 i Allmänt

 
I tisdags var det dags för pysselkväll igen! Vi var inte så många där, men det gjorde ingenting för då fick man äta extra många muffins. Och klappa på en katt och välja låtar på spotify. Jag hade köpt nya oljekritor, men blev sugen på att brodera istället och fick material av snälla M. En urbra och pepp kväll med tjejer som kan prata smart och roligt om hipsters och systerskap. Bästa!
 

ner och upp

Publicerad 2012-10-23 15:42:40 i Allmänt

Nu dör jag snart trötthetsdöden. Min dag började tidigt på en gymnasieskola i stan för en UMU- träff. Kommer alldeles i tid, men ingen mer från gruppen kommer. Vet att två är hemma på grund av ingen tid och sjukdom. Hoppas att ingen av dem har väskan med material (häftet med övningar, papper, pennor, kondomer, frigolitpenisar, utvärderingar). Min andra två gruppkompisar kommer inte heller. Tiden går. Ringer sju miljoner gånger. Ingen svarar. Till slut. De väntar vid fel gymnasium. Jag börjar förbereda klassrummet inför vår 25 personer stora natur- etta. Mina gruppkompiar kommer till slut när eleverna sitter och väntar. Ingen har kassen med material. Vi improviserar utefter de övningar vi kommer ihåg. Det går b.r.a. Men klassen är svår. Säger inte mycket i diskussionerna, tycker tjejer som ligger mycket är slampor och dissar passivt övningarna med suckar och att himla med ögonen. Men det går bra. Vi pratar om normer och om att det är viktigt ett använda komdom. En elev smugglar fram en kondom och vi får gå igenom hur de används och vad som kan vara bra att tänka på. Vi avslutar träffen, åker till Chalmers och hämtar kassen med material, fikar och åkar till nästa skola och nästa klass. Som är drömklassen. En klass med musikesteter där flera redan tänker ganska normkritisk och har feministiska tankegångar. Där diskussionerna flyter på och övningarna tas emot på ett positivt sätt. Och det blir mycket lättare som ledare att möta gruppen när det är så. Förstås. Det är så svårt ibland. När någon kallar tjejer som ligger mycket för slampor och killar som ligger mycket kallas för hingstar. Och det känns så jävla fel om man blir lite chockad över att tankegångarna fortfarande går så och verkar så väldigt fasta. När någon tycker kondomer är fjanteri och en skitgrej som man kan strunta i. Men peppande är ändå de positiva kommentarer man får i slutet av utvärderingarna. När eleverna uttrycker hur bra det är att prata om sex, att det är spännande att höra vad andra tänker, veta att man inte är ensam om vad man tycker och att någon får en ny syn på porr.  

en lista över sånt som gått bra

Publicerad 2012-10-21 13:03:00 i Allmänt

 
Lite fint från senaste:
- den årliga maskeradfesten förstås!
- söndagslunch hemma med kompis och sen söndagsfika vid mariaplan
- fantastisk föreläsning om kroppen som en väg till självkänsla. om kroppsnormer och -ideal.
- praktikseminarium med kladdkaka och prat om pinsamheter och sånt som är viktigt
- att släpas med på joggingtur med kompis och lyckas dra ihop 5.3 kilometer jogga under en tur!
- att få en dag för hemmastudier och hinna med att laga mat och baka kolakakor
- att få sms där nån skriver att jag "verkar vara mig själv och inte gör mig till och helt enkelt är grym"
- att göra studiebesök på barn- och ungdomspsykiatrin
- att ha elevsamtal med en L och hon har konstaterat inför min handledare att jag är "snabbtänkt"
- att ha fått med också skolsjuksköterskan på finfredag
- att åka till partille fast det är lördag och gå på ll- dag på biblioteket och få se och höra min handledare föreläsa om kärlek och få fika och sen se på jättefin teater med en massa musik och sång och jordens härligaste publik
- att gå på hemmafest och ha med godiskaktus och få en jättejätteolig kväll och en vän som följer mig en bit på vägen hem
- att ha en stor låda med piggelin i frysen. nästan det bästa!

jävla måndag

Publicerad 2012-10-15 21:16:44 i Allmänt

 
Strömavbrott och tystnad och tända ljus. Men ändå en jävla värdelös måndag. Idag tog min mage kontrollen över min vardag helt och hållet och jag blev hemma från praktiken eftersom den är så trasig. Illamående, att inte kunna äta, ha ont, kramper, känna omättlig hunger. Gärna på en och samma gång. Kära mage. Bli vän med mig någon gång.

lunch och fika och gamla möbler

Publicerad 2012-10-14 12:46:09 i Allmänt

 
Igår var så fint. Mor och far kom förbi och jag hade lagat lunch och vi fikade och det var så fint att ha dem sittandes alldeles i sitt kök. De tog med sig kökssoffan och stolarna tillbaka till slätten eftersom de ska stoppas om och få nytt tyg. Saknar dem redan. Både mamma och pappa och möbler <3
 

414

Publicerad 2012-10-12 23:51:00 i Allmänt

 
 
 
 
 
 
 
Hej hej Majorna om hösten. Du gör dig bäst med fint promenadsällskap i solen.

s + j = sant

Publicerad 2012-10-08 17:44:31 i Allmänt


 
.
I lördags var det dags! Höstens höjdpunkt, som jag sett fram mot så väldigt länge. En vän som hittat sin kärlek och det skulle firas med bröllop såklart. Vännerna kom ner från Stockholm och vi åkte genast hem för att förbereda oss med skvaller och prosecco och fina naglar och smink och frisyrer och våra fina klänningar förstås.

 .
Vi åkte duktigt kollektivt till vigseln för att lyxa med taxi till festen och hem på natten. Bästa att promenera fram uppklädd och få fina komplimanger av främlingar på vägen!
 
.
Under vigseln fick man gåshud och grina lite om man ville. Det var väldigt fint.
Och de sa ju ja! Förstås.
 
.
Sen blev det dags för bästa festen! Och vi åt och drack och vi drack och åt. Och så beundrade vi gästerna och brudparet såklart och de fick hyllningar med dans och sång och tal.
 
.
Vi fick lära oss nya danser med svåra steg och varma händer. Duktigast var alla kvinnor i höga och smala klackar, men mest helhjärtade i dansen vad ändå ett gäng hängivna män.
 
 .
När vi hyllat bröllopsparet, smakat på tårtan och dansat oss trötta och det var natt sa vi hejdå till vännen. Som blivit fru. Alldeles över en kväll!
 

finbesök dissa gute ensam

Publicerad 2012-10-05 07:03:06 i Allmänt

 
Igårkväll fick jag finbesök av en vän som hade med sig nybakade kanelbullar! Vi spelade Alfapet och jag förlorade. Som vanligt. Nu är det fredag och jag är lite extra fin eftersom jag dragit igång "finfredag" och min handledare får snällt rätta sig efter det. Men nu är det ändå snart helg och det förtjänar lite piff. Jag hoppas jag överlever dagen med Panodil för snart får jag finbesök från Stockholm också <3  
 

krasslighet och fransk manikyr

Publicerad 2012-10-03 16:42:00 i Allmänt

 
Den där gråzonen när kroppen och psyket säger ifrån. Och jag vet inte om det är mina nya magtabletter, om det är en riktig fökyldning på gång eller om kroppen säger ifrån på grund av stress. Kanske är det en härlig kombination av alltihop. Men jag vet att jag missar en eftermiddag att vara effektiv på och -sämst- att jag ställer in en kväll med bullar och bra och nytt och spännande sällskap. Men kroppen och hjärnan strejkar. Så är det bara. Får väl träna lite fransk manikyr inför bröllopet på lördag istället. För då ska jag inte vara krasslig. Då ska jag vara fabulous.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela